Heel veel blije en trotse snoetjes waren er afgelopen weken te zien in Laren. Vele kinderen kregen hun nijntje Beweegdiploma tijdens een de beweegfeestjes op Vereniging Gooische School, de Binckhorst – St. Jan en OBS de Ploeg.

De kleuters hebben goed geoefend tijdens de lessen van het nijntje Beweegdiploma. Ze konden naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen kwamen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes.

Tijdens het beweegfeestjes kregen ongeveer 200 kinderen hun felbegeerde nijntje Beweegdiploma. Daarop staat waar ze allemaal mee hebben geoefend. Een diploma om trots op te zijn en ze een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis!

Het nijntje Beweegdiploma is er voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk jonge kinderen.

Vanaf maart starten onze nieuwe lessenreeksen op de 7-Sprong Eemnes, OBS de Bijvanck, OBS de Zuidwend Eemnes en de Mariaschool Eemnes.

Meer weten? Neem gerust contact op met onze buurtsportcoach Samoa Schubert, specialist van het jonge kind via samoa@sportiefengezondbel.nl.  Ook op www.movi-mento.com en www.beweegdiploma.nl staat meer informatie.