Eerste fittesten gestart bij het Huis van Eemnes!

Maandag 18 oktober zijn de eerste fittesten voor senioren van start gegaan. Met de fittesten willen de BEL-gemeenten zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.

Er zijn meer dan 400 aanmeldingen, verspreid over 3 dagen.

Onder anderen de buurtsportcoaches van Sportief en Gezond BEL voerden de gezondheidstesten uit, via het programma Max Vitaal. De fittesten bestonden uit eenvoudige metingen zoals knijpkracht, beenspierkracht en bloeddruk. Voor wie wilde, kon een beweeg- en gezondheidsadvies op maat krijgen.

Toen Is Terug Festijn

Ook organiseerden de buurtsportcoaches vandaag het Toen is Terug Festijn bij het Huis van Eemnes. Een feestelijk moment voor senioren dat in het teken stond van ontmoeting en samenzijn. Met name vanwege de lange periode waarin veel mensen, voornamelijk senioren, nauwelijks naar buiten konden of aan een activiteit konden deelnemen.

Ondertekening BEL-preventieakkoord

Naast de fittesten en het Toen is terug festijn, ondertekenden de wethouders gezondheid van de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren het BEL-preventieakkoord. Dit is een lokale uitwerking van het Nationale Preventieakkoord van de Rijksoverheid. Het doel van het lokale preventieakkoord is om alle inwoners van de BEL de kans te bieden om op een gezonde manier te leven en op te groeien.