BEL Sportief en Gezond organiseert de Drinkwatercampagne bij basisschool de 7-Sprong in Eemnes

EEMNES – De gehele maand januari en de eerste helft van februari vond de drinkwatercampagne plaats bij basisschool de 7-Sprong in Eemnes. Deze campagne diende om de kinderen bewust te maken van het belang van gezonde levensstijl en de schadelijke effecten van ongezonde dranken. Het hoofdthema van de campagne was het bevorderen van het drinken van water in plaats van frisdranken en andere suikerrijke dranken.

Aangezien obesitas en andere gezondheidsproblemen steeds vaker voorkomen bij kinderen, wordt het steeds belangrijker om hen bewust te maken van de gevolgen van hun voedingskeuzes. BEL Sportief en Gezond heeft daarom de handen ineengeslagen met basisschool de 7-Sprong om kinderen voor te lichten over de voordelen van het drinken van water.

Gedurende de weken werden er verschillende activiteiten georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met water als gezonde drank. Er werden interactieve lessen gegeven over de invloed van suikerhoudende dranken op je gezondheid. Er zijn smaaktesten georganiseerd waarbij leerlingen de verschillende wateropties konden uitproberen. Ook lessen over duurzaamheid en feitelijke kennis kwam aan bod in het lesprogramma.

BEL Sportief en Gezond en basisschool de 7-Sprong hopen dat deze campagne als inspiratie dient voor andere scholen en gemeenschappen om soortgelijke initiatieven te lanceren. Het is van cruciaal belang dat we gezamenlijk blijven inzetten op de bevordering van gezonde voedingsgewoonten en het drinken van water als de beste keuze voor een optimale gezondheid.